Het klimaathart, een visie op 2050

Firm of the Future heeft haar eigen visie op de wereld in 2050. Het boek ‘Klimaathart’ en alle onderliggende visies en vlogs beschrijven dit. Het boek en de visies zijn hier te verkrijgen. Firm of the Future helpt organisaties de eerste stappen te zetten naar deze wereld in 2050.

Stad als ecosysteem

De natuur is een inspiratiebron om de stad van 2050 klimaatbestendig te maken. Duurzaam wonen met gelijkgestemden rondom kennis- en vermaakpleinen vormt hiervan de basis. Wij helpen u graag bij uw duurzame ruimtelijke-ordeningsvraagstukken.

Zelfproductie 

Nieuwe technieken maken in 2050 mogelijk dat de consument zelf producent wordt. De consument vraagt om blauwdrukken en zal zelf goederen maken van lokaal materiaal. Wij delen graag onze kennis omtrent zelfproductie met u. 

Heterogene collectiviteit

In 2050 leven we in een maatschappij waarin heterogene collectiviteit gebaseerd op verbondenheid, eco-centrisch denken en kennis centraal staan. Graag streven wij met u naar het creëren van verbondenheid binnen uw organisatie. 

Kenniseconomie 

Sturen op welzijn gemeten in creativiteit is de maatstaf van de kenniseconomie in 2050. Geluk, gezondheid en vrijelijk zijn de nieuwe doelen. Via ons digitale kennisplein inspireren en informeren we u graag. 

Smart food systeem 

Nieuwe technieken zoals 3D-printen en het gebruiken van insecten als alternatieve eiwitbron zorgen er in 2050 voor dat de voedselketen wordt verkort. Wij inspireren u graag over de mogelijkheden van toekomstige voedselbronnen. 

Glokalisering

De economie van 2050 draait om kennis, kunde, creativiteit, innovatie en inspiratie. Consumeren en produceren gebeurt zoveel mogelijk lokaal, waardoor weinig transport noodzakelijk is. Wij adviseren u graag over toekomstige ontwikkelingen. 

Het Klimaathart

Om het klimaathart gezond te krijgen, heeft Firm of the Future een aantal transities uitgewerkt. Om deze te realiseren, gebruiken we een natuurlijke aanpak die is vormgegeven in een aantal modellen. 

Voedseltransitie 

Anders eten en anders produceren zonder dat we ons consumptiepatroon hoeven aan te passen. 

Stadstransitie 

Voorkomen van hittestress, windeilanden, wateroverlast en watertekort. Dat zijn de thema’s van de stadstransitie. 

Smart-techtransitie

Robotisering en artifical intelligence worden ingezet ter ondersteuning van ons gemak. Nieuwe technieken moeten we omarmen. 

Visie 2050

Nieuwsgierig naar wat het klimaathart inhoudt? Klik dan hier

Vervoerstransitie

CO2-neutraal vervoer is lokaal georiënteerd, stil en autonoom. Een voertuig in eigen bezit is verleden tijd. 

Stappenplan 

Vier stappen vormen de integrale aanpak om de transities te laten slagen. Deze stappen zijn: ontstressen, ontzorgen, veranderen en genieten. 

Doe kennis en inspiratie op met onze boekenFirm of the future 3.8

Transformeren door te leren van de natuur

‘Firm of the Future 3.8’ neemt u mee naar de toekomst en laat zien wat er nodig is om uw organisatie tot een veerkrachtige en innovatieve organisatie te maken.

Het beest in uw organisatie 

Wat u van dieren leren kunt

‘Het beest in uw organisatie’ biedt lessen die we vanuit dierengedrag kunnen leren. Tien verschillende dieren laten zien hoe zij georganiseerd zijn en hoe zij omgaan met bedreigingen en aanpassingen.

Klimaathart 

Het klimaathart weer gezond, een visie op 2050

De longen van de aarde zijn vervuild. De hartslag is verzwakt geraakt. Om het hart weer in conditie te krijgen, zijn verschillende transities nodig. Lees welke stappen u kunt zetten om in 2050 het klimaathart in balans te hebben. 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek

Contact

info@firmofthefuture.nl

Telefoon

+31 (0)26 213 65 50