Blijf op de hoogte van alle nieuwsberichten 

Het delen van specialistische kennis is een van onze speerpunten. Via nieuwsberichten houden we u graag op de hoogte van diverse onderwerpen, zoals onze toekomstvisie voor 2050, nieuwe onderzoeken en andere actuele thema’s op het gebied van duurzaamheid. 

Visie 2050: de wereld in balans

Firm of the Future wil graag haar eigen visie op de wereld in 2050 met u delen. Onderstaande vlogs beelden deze visie uit. Wekelijks wordt er een nieuwe vlog gepubliceerd over een betreffend thema. Voor meer informatie over de Visie 2050 van Firm of the Future kunt u hier terecht. 

In 2050 hebben we een CO2-tekort

Momenteel bestaat er een overschot aan CO2 in de atmosfeer. Echter, door CO2-reducerende maatregelen en doordat CO2 als bouwstof wordt gebruikt, zullen we in de toekomst een CO2-tekort hebben. 

Insecten eten & 3D geprint voedsel!

Om de groeiende wereldbevolking in 2050 te kunnen voeden, gaan we anders consumeren en produceren. Het eten van insecten en het printen van je maaltijd is in 2050 heel normaal! Bent u benieuwd hoe de tafel van 2050 eruit ziet?

Elke bestemming op aarde in 30 minuten bereikbaar! 

In 2050 is reizen comfortabel en snel. Autonoom vervoer is direct beschikbaar voor iedereen. Afhankelijk van de afstand gebruiken we verschillende voertuigen. benieuwd welke voertuigen dit zijn? 

Gaan we in 2050 in boomhutten leven?

Kantoren en infrastructuur zoals we dat tegenwoordig kennen, verdwijnen uit de stad van 2050. Hierdoor ontstaat ruimte voor woningen. De mens staat centraal en met de natuur als inspiratiebron is de stad klimaatbestendig. Het stadscentrum is een ontmoetingsplek voor creativiteit, innovatie en recreatie. Bent u benieuwd hoe we in 2050 gaan wonen en leven?

Presteren naar vermogen 

Wat kunnen we leren van een mierenkolonie? Wie bepaalt er wie wat doet? Presteren naar eigen vermogen op basis van fysieke kenmerken en interesses. Luieren als het kan en zoeken naar oplossingen om je doel te bereiken. Nieuwsgierig wat wij als mens nog meer kunnen leren van mieren? 

Geld speelt geen rol 

In 2050 draait de economie om kennis. De markteconomie heeft plaatsgemaakt voor de kenniseconomie. Het basisinkomen en technische vooruitgang zorgen voor een bloei in creativiteit en innovatie. Samen vormen zij de motor voor de kenniseconomie. Nieuwsgierig hoe dat in z’n werk gaat?

Robots die de was doen, ook uw droom?

In 2050 is het zeker zo ver. De maatschappij heeft een transformatie doorgemaakt van massaproductie naar zelf-productie. De consument is hierdoor zijn eigen producent. Dit doen we door verschillende technieken te omarmen en milieubewust te produceren. We gaan een luizenleven tegemoet! Nieuwsgierig hoe dat eruitziet? 

Blijf op de hoogte van nieuwe onderzoeken

Onderzoek doen is belangrijk. Met relevante onderzoeksresultaten kunnen in de praktijk stappen in de juiste richting worden gezet. Om deze reden werken wij nauw samen met diverse hogescholen en universiteiten. Graag delen wij met u inspirerende onderzoeken op het gebied van duurzaamheid en innovatie. 

Kan olivijn ons CO2-probleem oplossen?

Een natuurlijk proces dat CO2 uit de lucht haalt, is de verwering van olivijn. Door olivijn te strooien over onze wegen, wordt de verwering versneld en kan 1 ton olivijn 1 ton CO2 opnemen binnen 30 jaar.

Algemene nieuwsberichten 

Hier vindt u algemene nieuwsberichten over duurzaamheid en innovatie. Blijf op deze manier op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.  

Firm of the Future ondertekent de Green Deal duurzame zorg

Het verhogen van de kwaliteit van de zorg en tegelijk het verlagen van de voetprint van de zorgverlening vanuit impact op people, planet en prosperity, is de insteek van de Green Deal duurzame zorg. Firm of the Future ondersteunt dit plan en helpt hier graag aan mee!

Firm of the Future ondertekent de Green Recovery Statement

Vrijdag 19 juni is het Green Recovery Statement officieel overhandigt aan het kabinet. Gezamenlijk pleiten we er voor om duurzaamheid als hoeksteen te nemen voor de corona-herstelplannen. 

Benieuwd naar het statement? 

Locatie

Utrechtseweg 263

6862 AK Oosterbeek

Telefoon

+31 (0)26 213 65 50